недеља, 20. новембар 2011.

ВИЦОВИ - 1


1. Некој селанец сакал да ја помине реката со трактор, ама не знаел колку е длабока. Здогледал некоја русокоса покрај патот.  
- Невесто, рекава длабока е?
- Не! 
Тргнал овој низ реката со тракторот и потонал целиот.
- Добро мори жено, нели е плитка водава.
- А бре плитка е прееска на едни шатки до пола им беше!2. Разговараат два плавуши:
- "Мислам дека маж ми ме изневерува".
- "Како тоа"?
- "Па ни едно од децата не личи на него".


3. Како 19 плавуши ставаат сијалица во фасонка?
...една се качува на маса, седумнаесет ја вртат масата, а последната чува стража да не дојде струја!4. Мажот и вика на плавушата:
- Ја стави ли колата во гаража?
- Не!
- Зошто?
- Многу е темно неможам да ги соберам сите делови!5. Отишла русокоса да врати книга во библиотека, па вели:
- Знаете оваа книга воопшто не ми се допаѓа. Нема никакво дејствие, а и ликови има едно чудо, не можев ни едно име да запамтам! 
- Аха, значи вие сте ни го земале телефонскиот именик!6. Се шетаат две плавуши и едната вели:
- Види, мртов галеб.
Другата плавуша погледнува кон небото и вели:
- Каде?7. Во бирото за загубени работи, русокоса го пријавува губењето на својот чадор.
- Кога забележавте дека ви го нема чадорот? 
– Прашува службеникот
- Паа… кога престана дождот и сакав да го затворам чадорот.


Нема коментара:

Постави коментар