уторак, 10. јул 2012.

ВИЦОВИ - 5

1. Две плавуши седат на тераса и едната прашува:
- Што мислиш дека е поблизу?
- Месечината или Лондон?
Другата:
- Леле колку си глупа!
- Можеш ли да го видиш Лондон, а?

2. Трпе и Цветко одат на изложба и едниот му вели на другиот:
- Што мислиш, што е ова на сликава, изгрејсонце или  зајдисонце?
- Зајдисонце.
- Како можеш да бидеш сигурен?
- Го познавам сликарот. Тој секогаш спие до пладне.
 
3. Учителката му вика на Трпе:
- Кажи на англиски: “Мачката падна во вода и се удави”.
Трпе:
- Mjau bum in the water glugluglu no more mjau mjau”.

4. Бринета прашува плавуша:
- Колку калории можам да согорам, ако пливам цел час во  базент!?
А плавушата врака:
- Глупа жено! Не можeш да гориш работи во вода!

5. Наставничката ги прашува децата:
- Деца, зошто сега во Америка е ладно?
Малиот Трпе дига рака и вика:
- Затоа што Колумбо ја открил, а никој не ја покрил.

6. Ало полиција!
- Да!?
- Пријавувам кражба!
- Што ти украле?
- Статусот.
7. Нашиот син докторе постојано си игра во песокот. Прави    слатки од песок, прави кули од песок… Ќе го излекувате ли докторе?
- Па тоа е сосема нормално за едно дете!
- И ние така мислиме докторе, но жена му бара развод.

Нема коментара:

Постави коментар