недеља, 13. јануар 2013.

2013 година ќе влезе во годината на црната змијаКинески хороскоп за 2013 година
Од 10 февруари според кинеските астролошки закони 2013 година ќе влезе во годината на црната змија. Итро опасно животно, кое своите лични истереси ги става пред се останато.  Нема да имаме пари, ќе има многу скандали на светската политичка сцена, различни меѓусебни кавги, па и нереди, но токму поради тоа треба да се инсистира на разум, смиреност и економичност.  Значи потребно е многу внимание, разум, дисциплина и чувство за одговорност, ако сакаме од оваа година да го извлечеме и она доброто што една ваква година го носи.  Фокус и дисциплина ќе бидат потребни за да се постигнат што повеќе резултати. Во митологијата змијата често претставува исцелување на физичкото тело . Змијата претставува мудро суштество, кое преферира мир.  Иато така претставува тежнеење кон преданост. Со оглед на тоа дека планетата Сатрун тежнее кон стабилност, во текот на нареднава година оваа поланета ќе има многу силно влијание во текот на владеењето на црната змија. Во 2013 година. Сатрун ќе биде во склад во односот кон Меркур, планетата на комуникацијара. Новооткриените амбиции ќе не поттикнуваат да правиме што повеќе можеме за да ги оствариме своите цели.
Сатрун знае како да превземе одговорност, па и во текот на годината Змија исто така ќе биде одбележана со превземање на дополнителни одговорности.
Оваа година ќе биде совршена за почеток на секоја важна и детална работа. Змијата често претставував длабока трансформација и исцелување. Имено во 2013 година Плутон ќе го изложи она што е скриено преку длабоко расветлување на подсвесниот материјал. Полека ќе ги согледаме причините за многу ситуации и ќе бидеме во состојба да  сфатиме некои случувања.  Во оваа година треба да си обезбедиме сигурен простор за работа, бидејќи змијата сака сигурност. Нејзе и е потребно да се чувствува сигурно и заштитено, за да може на најдобар начин да ги искористи своите аналитички вештини.
Самите змии не се грешни, бидејќи не наведуваат на поголем грев од оној на кој некогаш ги навеле Адам и Ева. Тие се само итри, што треба тоа да значи? Тие се подготвени на секакви трикови, а воедно се и мудри. Ако си поставиле некоја цел ќе ја постигнат преку својата мудрост и со помошта на добронамерните заштитници.  Змиите успеваат да постигнат нешто во животот.Можеби не се највредните животни, но секако се најтврдоглавите кога треба да ги искачуваат скалилата на успехот. Во главно се оди како подмачкано бидејќи змиите знаат каде можат да успеат, а каде ќе останат со празни раце.

Популарно за змиите:

Доблести: организираност, внимателност и мудрост.
Недостатоци: тврдоглавост и љубомора
Што мразат змиите: да бидат измамени и споредувани со другите
Што им се допаѓа: долги ноќни разговори и убави предмети
Омилени места: сопствената куќа и суви, диви предели
Класичен одмор: читање книги во својата куќа
Не може без:  заведување
На работа: одлучна и без голем напор постигнува успех
Совршена професија: предавање на стари, заборавени јазици
Најлоша професија:  работа во производство
Односот кон парите:  ги сака парите, бидејќи таа тие и овозможуваат да има живот каков што посакува.
Интереси: роден политичар, професор по латински, филозофија, психијатар и психолог, амбасадор и астролог, голем волшебник, луциден пророк.