среда, 19. новембар 2014.

ВИЦОВИ - 791. Дете на програмер тргнува во прво одделение.
На првиот училишен ден учителката им објаснува:
- Ако некој сака нешто да праша или каже, нека крене рака.
Детето веднаш крева рака. Професорката:
- Да, кажи.
- Ништо, ништо, само тестирам како работи системот!


2. Си биле уметник, доктор и програмер и ги прашале: Што е подобро да имаш само жена или да имаш и швалерка?
- Уметникот вика поубаво е швалерка, по возбудлив живот, поголема инспирација и сл
- Докторот вика поубаво е само жена, тоа е мирен живо, сигурна иднина
- на крај Програмерот вика, нај арно е да имаш и жена и швалерка,
жената ќе мисли дека си кај швалерката, швалерката ќе мисли дека си кај жената
а ти на раат си програмираш.


3. Се возеле механичар, електричар ипрограмер.
Одеднаш, автомобилот се расипал.
Механичарот вели:
- Сигурно рикнал блок од моторот.
Електричарот вели:
- Ма гарант акумулаторот откажал.
Програмерот вели:
- А да пробаме да излеземе и да влеземе пак,може ќе проработи?


4. Дојди кај мене, сама сум...
- Немој мене тие финти, пак ти е компјутерот за форматирање.


5. Две Циганки кои не се виделе долго време се среќаваат во автобус и едната и вика на другата:
- Леле мори, што си убава денеска!
- Е, фала на елементот.
- Мори што си проста, не се вика елемент, се вика компликација!


6. Мајката го буди синот: 
- Станувај синко, време е да одиш на школо.
- Остај ме мамо, денес не одам на школо.
- Е како не одиш, имаш причина за тоа?
- Да, ме мразат учениците, а богами и професорите. После пола саат мајкава пак.
- Ај станувај мора да одиш!
- Е зошто морам?
- Зошто имаш 55 години и си директор на училиштето!


7. Тинејџерка сабајле рано напишала си статус:
- некој рано на школо а некој на кафе шема…
Во коментар мајка и додала:
- за некој ќе има ручек, а за некој ќотек.

Нема коментара:

Постави коментар