недеља, 08. јун 2014.

ВИЦОВИ - 601.     Таткото го прашува синот:
        - Зошто лепиш слики од мене во твојата   
        училишна тетратка?
        - Наставничката сака да види која будала ми ги 
        пишува домашните

2.   Двајца во ќелија:
- Ти на слобода што беше?
- Студент.
- А за што лежиш?
- Пропуштив предавање по квантна физика.
- Се шегуваш, како така?
- Тој ден ја пљачкав банката.

3.   Испит. Професор кон студентот:
- Зошто почнавте да ми намигнувате?
студентот:
- Ви сигнализирам дека знаењето ми е веќе на резерва.


4.   Како да убиеш три слона, без да прибегнеш кон насилство?
- На едниот од нив ќе му облечеш розови панталони и тој ќе умре од срам, а останатите два - од смеење.

5.   Зошто жените со црна коса се прават важни со бојата на својата коса?
Затоа што им одговара на брковите.


6.   Во прастари времиња Господ извајал од глина десет Адамовци. Еден од нив ја обработувал земјата, вториот ги пасел овците, третиот ловел риба...
По некое време тие се појавиле пред својот Отец со молба:
- Сè си имаме и пак нешто ни недостига. Досадно ни е.
Господ им дал тесто и рекол:
- Нека секој си обликува по своја желба жена, на кој каква му се допаѓа - дебела, слаба, висока, мала... Јас ќе им вдахнам живот. Потоа Господ изнел тацна со шеќер и рекол:
- Тука има десет коцки. Секој нека земе по една и ја даде на жена си, за да биде животот со неа сладок.
Сите така и направиле. Но Господ се налутил:
- Меѓу вас има измамник. На тацната имаше всушност единаесет коцки шеќер. Кој од вас зеде две?
Сите молчеле. И Господ се налутил, ги земал жените , ги измешал, а потоа ги раздал - на кого каква што ќе се паднела.
Оттогаш девет од десет мажи мислат дека туѓата жена е послатка, бидејќи го изела дополнителното парченце шеќер. А само еден од Адамовците знае дека сите жени се исти, бидејќи дополнителното парченце шеќер го изел тој самиот.

7.   На пазарот.
- Колку чини петелот?
- Не се продава!
- Зошто тогаш сте го довеле?
- Кокошките не сакаат да дојдат без него.

Нема коментара:

Постави коментар