субота, 08. фебруар 2014.

ВИЦОВИ 52

1. Го пратиле Цветко да фарба прозори. Кога ја завршил работата ги прашал газдите:
- Треба ли да ги офарбам и рамките?

2. Лавот ги собрал на куп сите животни и им наредил:
Убавите ќе застанат од левата страна на потокот, а интелегентните од десната. Почнале да се редат животните, сите си го заземале местото само жабата стои во место здрвена. Лавот ја прашува:
- Жабо што чекаш ти?
- Па да се расчеречам ако не! 

3. Мујо го прашува Хасо:
- Што е подобро да си глупав или да си ќелав ?
- Да си глупав
- Е зошто па глупав
- Па не се гледа.


4. Цветко го прашува Трпе:
- Абе што си таков во окото?
- Инфекција од мислење....
- Како бе мислење?
- Епа така, мислев дека Трпана ќе ме промаши со   пепелникот.


5. - Се гледаме вечер?
- Не можам, имам смртен случај.
- Кој умре?
- Ми умре желбата да те видам.


6. Маж и жена се разведуваат и судијата го прашува мажот: - Кажете господине зошто сакате да се разведите од вашата сопруга?
- Па по цели денови и цели ноќи лута по барови, кафани и дискотеки.
- Е добро што бара постојано таму?
- Мене другар судија. 


7. Ги носат на бесилка во ист ден заедно, љубител на турбо фолк и љубител на хеви метал.
- Имаш ле последна желба? - го прашуваат првиот.
- Да, имам, сакам за последен пат да ја слушнам “ Зоко, моја зокоо”...
- Добро, сега ќе донесеме касетофон.
- А ти (му се обраќаат на вториот), имаш ли ти последна желба?
- Па ќе ве молам ако можете да ме обесите пред да го донесете тој касетофон.

Нема коментара:

Постави коментар