недеља, 13. јул 2014.

ВИЦОВИ - 66 1. Неколку дена по свадбата невестата и вика на мајка си:
  - Никогаш повеќе нема да се омажам за новинар!
  - Што се случило, ќерко? Сепак тој е убав маж.
  - Што се случило ли?! Ги објавил во весникот љубовните писма кои му ги пишував пред свадбата.
  - Не се лути ќерко, тоа треба да ти ласка.
  - Но, мамо, тој ги објавил на страницата за хумор!

 1. Се среќаваат двајца наутро.
  Едниот го прашува:
  - Што си таков скиснат?
  - Знаеш ли што сонував: Клаудија Шифер, Анџелина Џоли и уште неколку раскошни жени се тепат со мојата жена за мене!
  - И ШТО?
  - Женами победи!

 1. Се каарат мажот и жената. жената:
  - Во мојот живот сум имала само двајца вистински мажи!
  Мажот, со љубопитност:
  - А кој е вториот?
  - ... А што ти првиот да не го знаеш...

 1. Наутро маж се жали на својата жена:
  - Душо, нешто лошо спиев ноќва!
  - Кога си направил ти нешто добро.

 1. Жена се прибира во лошо расположение дома. Мажот нејзин ја прашува:
  - Зошто си вознемирена?
  - Тоа е ужасно! - Вели таа. - Кога одам по продавниците, за да ти купам подарок за роденден, пред очите ми се појавуваат само некои работи погодни за мене .

 1. Зошто плачеш, душо? Не заминувам на десет години, туку само на еден месец.
  - Те знам јас тебе! Велиш на еден месец, а ќе се вратиш по три дена.

 1. Еден човек се изгубил во шумата. Лутал ден, два, три... На четвртиот ден сретнал друг човек.
  - Братче, фала Богу што те видов, три дена како се изгубив во оваа шума!
  - И што толку се радуваш? Јас, пак, се изгубив пред еден месец!


  Нема коментара:

  Постави коментар