среда, 23. јул 2014.

ВИЦОВИ - 68 1. Две блондинки се среќаваат на железничката станица.
  - Што правиш тука? - Прашала едната.
  - Чекам воз.
  - Кој воз?
  - Oној во 17.15.
  - Ама ти не си прочиталa, дека тој вози само во празнични денови?
  - Па да де. Денес ми е роденден.

 1. Испратиле две кучиња - Белка и Стрелка, и една русокоса во вселената на важна мисија. Од контролниот центар и се јавуваат на Белка:
  - Белка!
  - Вау-Вау.
  - Притисни го црвеното копче!
  По еден час викаат Стрелка:
  - Стрелка!
  - Вау-вау.
  - Притисни го зеленото копче!
  По три часа и се јавуваат на русокосата:
  - Ало, русокоса!
  - Вау вау?
  - Што лаеш ма? Нахрани ги кучињата и не пипај ништо!

 1. Русокоса ги чита 10-те заповеди за блондинки:
  Заповед 1: Не убивај.
  Си мисли: "Не убивам."
  Чита понатаму.
  Наредба 2: Не кради.
  Си мисли: "... и не крадам."
  Чита понатаму.
  Заповед 3: Не лажи.
  Мисли: "... хм ... нема проблем!"
  Чита понатаму.
  Наредба 4: Не врши прељуба!
  Си мисли: "Ааааа ова ќе го прескокнам ...." чита уште натаму ...
  Наредба 5: Не прескакај "Не врши прељуба!"

 1. Се вози русокоса со колата и слуша радио. По едно време на радио:
  - Вие слушате "Радио Равел"
  Русокосата со недоумица:
  - Ејјј, од каде знаат?

 1. Еј, најдов 100 грами Милка за 35 денари.
  - Со што е?
  - Со поминат рок.

 1. Трпана стои пред огладалото во спалната соба:
  - Се чувствувам дебела и ружна.
  Се врти накај Трпе и му вика:
  - Дај некој комплимент!
  - Видот ти е совршен Трпано.

 1. Маж кон жена си:
  - Толку е убаво времето, а ти си се фатила да го миеш подот. Подобро излези надвор да ја измиеш колата ..

Нема коментара:

Постави коментар