среда, 23. јул 2014.

ВИЦОВИ - 69 1. Маж седи пред ТВ, гледајќи реприза на пропуштениот фудбалски натпревар. Жената прашува:
  – Сакаш ли да ти го кажам резултатот?
  – Не! Така нема да ми биде интересно, остави ме да гледам!
  – Како сакаш... ама гол нема да видиш.

 1. Комшии разговараат:
  - Се надевам ќе го продадете кучето, ќерка ми вчера не можеше да го заврши часот по пеење, зошто вашето куче цело време завиваше.
  - Извинете, ама вашата ќерка прва започна.

 1. Цветко седи во ресторан. Го вика келнерот и го прашува:
  - Дали пејачката исполнува желби?
  - Да, господине.
  - Тогаш кажете и да замолчи!

 1. На пазар:
  Добар ви е целеров, свеж ли е?
  - Ех најдобар е, бест-целер е!

 1. Маж тргнува на риболов. Жена му го советува:
  "Ако крапот е многу скап може да уловиш скуша..."

 1. Кредит мора да е охридски изум:
  - откако ќе се договориш, нешто ќе те заебе,
  - прескапо те чини,
  - услугата е лоша,
  - завршува на т!

 1. Сопственикот го учи папагалот да зборува:
  - Повторувај по мене: Јас можам да одам!
  - Јас можам да одам!
  - Јас можам да зборувам!
  - Јас можам да зборувам!
  - Јас можам да летам!
  - Лажеш, шефе!!

Нема коментара:

Постави коментар