четвртак, 31. јул 2014.

ВИЦОВИ - 711. Девојко, зошто го удри син ми?
- Цело време ми викаше дека сум дебела.
- А ти што мислеше, ако го удриш дека ќе ослабиш?

2.Прашање: Што е глобализација?
Одговор: Смртта на принцезата Дијана.
Прашање: Зошто?
Одговор: Англиска принцеза со љубовник од Египет,
прави судар во француски тунел, возејќи се во германски автомобил, кој го управувал белгиски возач, поднапиен со шкотско виски, следен од италијански папараци, на јапонски мотори.
Ова е напишано од Македонец кој ја употребува технологијата на Бил Гејтс,
а вие најверојатно го читате на компјутер со тајвански процесор и корејски монитор.
Е тоа е глобализација

3. Учителка држи курс по Географија на 20 плавуши. Прво прашање:
 Каде се наоѓа Америка?
Марија, една од плавушите станува и ја покажува на картата.
Браво! А кој ја открил Америка?
Сите 19 плавуши во еден глас:
Марија!

4. Зошто во град има се повеќе плавуши?
- Па, не знаат да се вратат дома.

5.Тргнала да купи нов фустан,
ама видела ептен добри чизми,
па затоа си купила нова ташна.

6. Станала плавуша учителка и им се обраќа на децата:
- Деца во петок ќе имате ненајавен тест?

7. Зборив две плавуше. Прва вика:
- Доктор ми кажа наредну недељу да живу само на јабуке.
Овај друга:
- А што ако паднеш?

Нема коментара:

Постави коментар