четвртак, 31. јул 2014.

ВИЦОВИ - 741.   На автобуската станица се сретнуваат две пријателки плавуши:
"Дали ти се омажи?"
"Јас не."
"Па што чекаш?"
"Автобус."

2.   Мравката и слонот отишле на базен. Слонот веднш влегол во базенот а мравката останала надвор. После некое време мравката му вели:
- Слоне,излези за момент!
- Зошто ма мравко?
- Излези,излези!
Излегол слонот, што да прави. Го погледнала мравката и му вели:
-Добро, само сакав да проверам да не си ги облекол моите гаќи за капење.

3.   За време на венчавката попот прашува:
- Ако некој има нешто против овој брак нека каже сега или вечно да ќути!
Се јавува некој тивок глас:
- Јас имам!
Попот:
- Ќути бе, ти си младоженецот.

4.   Буди се Трпе после операцију:
- Како се осеќаш - прашуе га доктор?
- Па добро е докторе, само ноге не ги осеќам!
- Ааа, епа мораше да ги исперемо!

5.   Ало здраво Белчо дома ли е?
- Не е, отиде куде Црвенио.
- А кој га тражи ?
- Жути !

6.   Вчера сретна две много опасни девојке?
- Една беше опасно дебела.
- Друга опасно ружна.

7.   Келнер носи тањир с'с кременадлу и гу придржуе с'с палац.
- Такој ли се сервира?!
Буни се гост.
- А како?Зар да ми падне и по треќ пут!

Нема коментара:

Постави коментар