субота, 11. јануар 2014.

ВИЦОВИ 291.  Разговараат две русокоси:
- …И тогаш ми рече дека на почетокот мислел дека сум фармацевтка. Ти знаеш ли што е тоа?
- Не знам!
- Не знаев ни јас, ама за секој случај му залепив една шлаканица.2. Ако вашето куче лае на задната врата, а жена ви вика на предната врата, .... кого ке пуштите внатре?
Кучето, се разбира...тоа барем ќе престане кога ќе влезе внатре.3. Разговараат две русокоси:
Знаеш ли ма дека нашиот оџачар го згазил автомобил?
Леле, какво време дојде! Ни на кров веќе не е сигурно!4. Разговара Трпе со колегата од канцеларија:
- Да ти кажам вчера ептен се искарав со Трпана, ама на крај јас го имав последниот збор.
- И, што и кажа?
- "Добро, тогаш купи"!5. Отишол Трпе да печли пари низ Европа и и се јавува на Трпана.
- Здраво Трпано!
- Ееее Трпе кај си?
- Еве у Норвешка!
- Кај е тоа бе?
- Како да ти објаснам... имаш глобус?
- Имам!
- Епа одма под штрафот!6. Како се вика човекот кој не престанува да зборува дури и кога никој не го слуша?
- Наставник.7. Oди инспекција во некоја фабрика и прашуваат:
Колку луѓе работат во оваа фабрика?
И му кажуваат кога е шефот тука работат 29.
А без шефот??
Е без шефот не работи никој.

Нема коментара:

Постави коментар