субота, 11. јануар 2014.

ВИЦОВИ 30


1. Влегува Цветко во болница и по ходникот сретнува една медицинска сестра и ја прашува:
- Вие сте докторка?
- Не,сестра.
- Тууу,се роднини ставија по болнициве!2. Наставничката го прашува Трпе:
- Што знаеш за Шекспир?
- Истото што и тој го знае за мене.3. Полицаец во сообраќајна контрола запира возило и на возачот му вели:
- Господине, вашите документи ве молам.
  Овој му дава возачка и сообраќајна.
  Цајканов го гледа дека е црнец, го чита името и му вели:
- Вие сте Леонардо Ди Каприо?
- Да, бе.
- Глумецот?
- Да, бе. - вели црнецов.
  Цајканот пак го гледа, а овој црн ко ќумур.
- Момент г...осподине ДиКаприо, да се консултирам со  командирот...
„Командире, ало, јави се на прием!“.

„На прием, кажи“
„Абе, Титаник потона или изгоре?“  4. Две плавуши си разговараат и едната и кажува колку и бил неподнослив и насилен мажот.
- Зошто не му дадеш развод?
- Се обидов да си заминам 10 пати ама не успеав.
- Тој ти забрани?
- Не. Не можев да ја ставам глупата кола во рикверц за да ја извадам од гаража.5. Разговараат две плавуши.
- Од каде ти е ова ружно куче?
- Ми остана од претходниот дечко.
- Па, да бидам искрена, можеше и да го абортираш.6. Си била некоја плавуша и со чамец веслала на сред поле. Дошле две плавуши и едната и вика на другата: Еве зошто нас не викаат најглупи. На ова другата вика: Е да. Да знам да пливам ќе одам ќе ја удавам.7. Си биле двајца колеги од ДИФ и се возат во автобус и низ прозорот забележуваат исто некој нивен колега како трча на тротоарот и овој едниот вика: - Види го оној БУБАЛИЦА.

Нема коментара:

Постави коментар