петак, 24. јануар 2014.

ВИЦОВИ 501. На факултет за теологија идни попови полагале испит.
Излегол еден од студентите, а колегата го прашал:
- Што полагаше?
- Крштевка…
- И што направи?
- Ништо, не положив.
- Што ти падна?
- Бебето! 

2. Сообраќаец сопрел некој возач кој му бил сомнителен...
- Дувнете овде ве молам - му вели на возачот, подавајќи му балон за алко - тест.  
- Не можам, имам астма, еве лекарско уверение...  - Тогаш ќе морате да дојдете со мене во станица за да ви земеме крв. 
- Не може ни тоа, имам хемофилија.  
- Ајде тогаш одете по белава линија десетина чекори.  - Не можам, пијан сум. 

3. Едно утро една жена се јавува кај другарка и:
- Ало, добро утро! Стана?
- Станав.
- Стана?
- Станав бе.
- Стана ми треба!

4. Додека сите си ги фалеле производите, една од продавачките на пазарчето викала:
- Чернобилско овошје, чернобилско овошје!
Поминала некоја жена…и зачудено ја прашала:
- Како така викаш? Кој ќе ти ги купи јаболките!?
Продавачката задоволно одговорила:
- Ааа, си купуваат, си купуваат… Кој за снаата, кој за зетот, кој за свекрвата… Купуваат.

5. Финале на светско првенство во фудбал. Целиот стадион распродаден уште пред 5 месеци, а Трпе седи до празно место. Приоѓа некој и со чудење го прашува Трпе.
- Абе, дечки кој будала не дошол да го гледа финалево?
- Тука требаше да седи жена ми, ама бог да ја прости умре, и така...
- Па не можеше да ја дадеш картата на некој роднина или пријател?
- Не бе, сите се на погреб!

6. Се јавува водител на ТВ лотарија:
- Дали е тоа Мујо?
- Да!
- Вие сте вистински среќник. Ќе заработите десет илјади евра ако   одговорите со НЕ на моето прво прашање:
- Дали сте подготвени?
- Да!


7. Учителката кара некое дете : - Абе остај го фудбалот, учи малку математика... 
Колку е 2:2 ? 
- Нерешено.

Нема коментара:

Постави коментар