субота, 11. јануар 2014.

ВИЦОВИ 361. - Докторе помагај, жена ми крена температура!
- А висока ли е многу?
- Не бе, метар и шеесет.

2. Пишува нешто зајко во шумата. Поминува лисицата и го прашува:
Што правиш зајко?
- Пишам докторат!
-Оо браво, браво. А за што пишуваш?
- Како да одерам лисица...
Лисицата се изнервирала: Епа ајде покажи ми.
Отишле во грмушката и надвор лета кожата од лисицата...
Продолжува зајко со пишувањето и врви волкот: Ее зајко шо пишиш бе?
- Па ево докторат...
- Аа тоа е добро, а за што пишуваш?
- Како да одерам волк...
Волкот исто изреагирал па и него му летнала кожата...
После неколку минути излегла мечката од зад грмушките и рекла:
Не е важно што пишуваш, важно е кој ти е ментор

3. Мајката: - Зошто вчера си подарил на баба ти фудбалска  топка за роденден?
Детето: - А таа, зошто таа секогаш ми подарува книги.

4. Учителката му вика на Трпе: - Кажи на англиски: "Мачката падна во вода и се удави".
Трпе: "Mjau bum in the water glugluglu no more mjau mjau".

5. Му вели жената на мажот:
"На еден питач му дадов цела чинија супа и сто денари."
"И тој ја изеде таа супа?"
"Да"
"Е, тогаш ги заслужил тие сто денари.

6. Дошол Мујо на граница, па цариникот го прашува:
-
Алкохол ?
-
НЕ !
-
Цигари ?
-
НЕ !
-
Кафе ?
-
Е, кафе може

7. Цветко оди на пазар и прашува:
- Колку јаболкиве?
- Колку повеќе купиш, толку поевтино.
- Епа, ајде пуни додека не станат бесплатни.

Нема коментара:

Постави коментар