петак, 24. јануар 2014.

ВИЦОВИ 491. Блажо му праќа писмо на синот во кое се наоѓала банкнота од 500ден. Во писмото покрај банкнотата имало и лист на кој што пишувало: - "Драги сине, еве ти ги праќам оние 500 денари кои ми ги бараше, и само да знаеш 500 се пушува со две нули а не со три, џабе те праќам на факултет!"

2. Еден брачен пар одлучил да оди на зимување во северните делови. Поради работни обврски, мажот тргнал еден ден порано од неговата жена. Кога стигнал во хотелот го извадил лаптопот и почнал да и пише маил на својата жена. Но, во емаил адресата пропуштил една буква па емаилот стигнал до некоја вдовица која баш тој ден го закопала својот маж. Вдовицата вечерта седнала да си ја провери својата емаил пошта, да прочита некое сочуство од своите пријатели и познаници… После некое време во собата влегол синот и што ќе види…. Мајка му лежи на подот. Неговиот поглед паѓа во мониторот каде што пишува: To: мојата осамена женичка From: нејзиниот најмил маж Најдрага моја, стигнав. Се е спремно овде за твоето утрешно доаѓање! Ти посакувам убав и среќен пат. Со љубов, твојот најсакан маж! П.С. Облечи се добро, овде горе е премногу ладно!

3. - Ало полиција!
- Да!?
- Пријавувам кражба!
- Што ти украле!?
- Статусот.

4. На една река од едната страна била мечката што берела капини, а на другата зајакот.
- Еј, мецо, дојди да видиш нешто што го гледам јас! – вели зајакот.
- Не можам, зајко, јадам!
- Ма, дојди, кога ти велам! Ќе се изненадиш! – вели зајакот.
- Не доаѓам. Но, зајакот замарал така едно саат време и мечката сепак решила да отиде до зајакот. Влегла во водата и замалку не се удавила. Кога истоштена дошла кај зајакот, тој рекол:
- Ај, мецо, погледни колку капини има од таа страна на реката.

5. Мажот слави роденден па жената го прашува што сака да добие за поклон. Мажот одговара:
• Пушка!
• Не, никако пушка!
• Сепак, јас би сакал пушка..
• Веќе ти кажав, пушка НЕ!
• Но јас сакам пушка!
• Послушај ме и одбери нешто друго!
• Сепак, јас сакам пушка...
• Да не повторувам, нема пушка прекини со тоа!!! Кој одлучува во нашиот дом, јас или ти?
• Ти... но кога би имал пушка...

6. Се жени Мујо, но во среда. И го прашува Хасо:
-Мујо, што се жениш во среда, кога сите други во сабота?
-Знаеш зошто? Не сакам да си го расипам викендот.

7. Пратил Дракула три лилјака да пијат крв. Се враќа првиот крвав околу устата и го прашува Дракула што направи.
Овој му одговара: - Го гледаш градот, пола град нема крв. Се врака вториот лилјак покрвав од првиот. И него го прашува Дракула што направи.
А овој му одговара:- Го гледаш градот, цел град нема крв.
И на крај се врака третиот лилјак цел крвав. И го прашува и него Дракула што направи.
Овој му одговара:
- Ја гледаш бандерана?
- Ја гледам.
- Е па јас не ја видов.

Нема коментара:

Постави коментар